Page 3 of 3

Posted: Mon Aug 22, 2005 6:52 pm
by Snowfox
Hi there your FCKEditor Plugin works fine but i got mayor probem
when i try the xinha Plugin then i got this:

xinha_editors = null; xinha_init = null; xinha_config = null; xinha_plugins = null; // This contains the names of textareas we will make into Xinha editors xinha_init = xinha_init ? xinha_init : function() { /** STEP 1 *************************************************************** * First, what are the plugins you will be using in the editors on this * page. List all the plugins you will need, even if not all the editors * will use all the plugins. ************************************************************************/ xinha_plugins = xinha_plugins ? xinha_plugins : [ 'Abbreviation', 'CharacterMap', 'CharCounter', 'ContextMenu', 'DoubleClick', 'EditTag', 'imanager', 'Equation', 'EnterParagraphs', 'FindReplace', 'FullPage', 'FullScreen', 'ImageManager', 'InsertAnchor', 'InsertSmiley', 'InsertWords', 'Linker', 'ListType', 'QuickTag', 'SuperClean', 'TableOperations', 'Stylist' ]; // THIS BIT OF JAVASCRIPT LOADS THE PLUGINS, NO TOUCHING :) if(!HTMLArea.loadPlugins(xinha_plugins, xinha_init)) return; /** STEP 2 *************************************************************** * Now, what are the names of the textareas you will be turning into * editors? ************************************************************************/ xinha_editors = xinha_editors ? xinha_editors : [ 'serendipity[body]', 'serendipity[extended]' ]; /** STEP 3 *************************************************************** * We create a default configuration to be used by all the editors. * If you wish to configure some of the editors differently this will be * done in step 5. * * If you want to modify the default config you might do something like this. * * xinha_config = new HTMLArea.Config(); * xinha_config.width = '640px'; * xinha_config.height = '420px'; * *************************************************************************/ xinha_config = xinha_config ? xinha_config() : new HTMLArea.Config(); xinha_config.height = '420px'; xinha_config.ImageManager.backend_config = '
Fatal error: Non-static method serendipity_event_xinha::jsaddslashes() cannot be called statically in C:\Apache\Apache2\htdocs\serendipity\plugins\serendipity_event_xinha\serendipity_event_xinha.php on line 204

Posted: Mon Aug 22, 2005 11:12 pm
by Hathor
I uninstalled FCK after I saw your post that Xinha had fewer bugs. :)

Now, I just updated the Xinha, and it removed 2 of the 6 errors I'm getting. Now, it loads the index page, then gives me 4 error boxes. But after that, it works, as far as I can tell. (As long as there's nothing strange being saved to the database or anything that could cause trouble down the line.)

I'll try to reinstall FCK later today, if that's a good way to double-check the path. At the moment, I don't have time. Thanks for your help so far.

Posted: Mon Aug 22, 2005 11:23 pm
by Frandy
Same problem using new version of xinha.
i should have stay with old release :cry:


please to do your best, i love xinha.

Frandy

Posted: Tue Aug 23, 2005 5:43 am
by MySchizoBuddy
snow fox, the problem only exists if ur running it on local server. It won't exist if ur run it online. try refreshing it. It is used for security in Xinha build in ImageManager. it is required to securely upload files through Xinha. However it doesnot work. You can use the "Manage Images" button to upload images. Manage Images is a loooooot better than Xinhas build in Image Manager

also garvin just made some changes to it and now we have v0.3 of both fckeditor and Xinha. can u try out the new version.

Hathor FCKeditor has lot of open bugs cause FCKeditor does not have a forum where people can ask questions, so they all dump their questions as a bug.
I think FCKeditor is lot stable.

Frady I answered ur question above.

Posted: Tue Aug 23, 2005 11:07 am
by Guest
MySchizoBuddy wrote:snow fox, the problem only exists if ur running it on local server. It won't exist if ur run it online. try refreshing it. It is used for security in Xinha build in ImageManager. it is required to securely upload files through Xinha. However it doesnot work. You can use the "Manage Images" button to upload images. Manage Images is a loooooot better than Xinhas build in Image Manager

also garvin just made some changes to it and now we have v0.3 of both fckeditor and Xinha. can u try out the new version.

Hathor FCKeditor has lot of open bugs cause FCKeditor does not have a forum where people can ask questions, so they all dump their questions as a bug.
I think FCKeditor is lot stable.

Frady I answered ur question above.


What do you meen MySchizoBudduy ?

when i have a look to html code i can see that error

Code: Select all

 xinha_config.ImageManager.backend_config = '<br />
<b>Fatal error</b>:  Non-static method serendipity_event_xinha::jsaddslashes() cannot be called statically in <b>/blog/plugins/serendipity_event_xinha/serendipity_event_xinha.php</b> on line <b>228</b><br />
Xinha release 0.3 can't display editor panel on blog admin

i don't understand.


Regards,

Frandy

Posted: Tue Aug 23, 2005 1:26 pm
by MySchizoBuddy
^ can i see a screenshot. which of the two editors it doesn't work under. the entry body or extended body

open up serendipity_event_xinha and just comment out these lines

Code: Select all

  xinha_config.ImageManager.backend_config = '<?php echo jsaddslashes($IMConfig)?>';
       xinha_config.ImageManager.backend_config_hash = '<?php echo sha1($IMConfig . $_SESSION['Xinha:ImageManager'])?>';
garvin has made some great changes :) so it works under static page plugin, U'll need the latest 2.12 plugin for it. I think you should upgrade, cause its its working on all the editors inside static pages as well

Posted: Tue Aug 23, 2005 3:32 pm
by Guest
Hi MySchizoBuddy,

Sorry no Xinha editor appears on admin panel
just a blank area for text or html code, no buttons, no menus as well as in static page plugin.

i just can note a js error in firefox

Erreur : Spawnnuggets4 is not defined
Fichier Source : serendipity_admin.php
Ligne : 275

i'm desapointed :cry:

Posted: Tue Aug 23, 2005 3:37 pm
by MySchizoBuddy
garvin can answer this.
the new version spawn nuggets to allow the editor to work under any editor in the admin area

Posted: Tue Aug 23, 2005 4:03 pm
by Guest
MySchizoBuddy wrote:^ can i see a screenshot. which of the two editors it doesn't work under. the entry body or extended body

open up serendipity_event_xinha and just comment out these lines

Code: Select all

  xinha_config.ImageManager.backend_config = '<?php echo jsaddslashes($IMConfig)?>';
       xinha_config.ImageManager.backend_config_hash = '<?php echo sha1($IMConfig . $_SESSION['Xinha:ImageManager'])?>';
garvin has made some great changes :) so it works under static page plugin, U'll need the latest 2.12 plugin for it. I think you should upgrade, cause its its working on all the editors inside static pages as well
Ok, works removing thoses lines and other not used events

Thanks thanks thanks

Posted: Tue Aug 23, 2005 4:04 pm
by Snowfox
Updated my Serependiy to the new nightly build and use the new
Plugin now Xinha finally shows and works nearly like it should but
iManager wont work if i put it in the Plugin on it still use the image
editor that is in Xinha included and i got no error messages.

There is another error when im using Xinha but i think that a bug
in Xinha not your plugin or Serependiy:
[client 127.0.0.1] PHP Notice: Undefined offset: 0 in C:\\Programme\\Apache Group\\Apache2\\htdocs\\blog\\plugins\\serendipity_event_xinha\\xinha-nightly\\plugins\\Linker\\scan.php on line 88
[client 127.0.0.1] PHP Notice: Undefined offset: 0 in C:\\Programme\\Apache Group\\Apache2\\htdocs\\blog\\plugins\\serendipity_event_xinha\\xinha-nightly\\plugins\\Linker\\scan.php on line 87

Posted: Tue Aug 23, 2005 4:15 pm
by MySchizoBuddy
yeah iManager doesn't seem to enable through the form, the file needs write permissions.
U can manually force it to true as well

look for this code

Code: Select all

case 'imanager':
                $propbag->add('type', 'boolean');
                $propbag->add('name', 'iManager');
                $propbag->add('description', '');
                $propbag->add('default', false);
replace that false to true. and if u installed iManager correctly u will see the iManager icon, I suggest u use the dynamic directory method, instead of the static diectory method


for ur other problem try removing the Linker plugin.

Posted: Tue Aug 23, 2005 4:22 pm
by MySchizoBuddy
Snowfox wrote: use the image
editor that is in Xinha included and i got no error messages.
don;t worry u will get an error mesage if u try to upload a picture using ImageManger of Xinha.:):):):)
i advice u to look at the icon next to Imagemanger, its called "Manage Image". try that. u'll love it. i promise.

Posted: Wed Aug 31, 2005 3:53 pm
by Guest
Had the problem with FCKeditor here as well that i was just loading the mainpage, seems that some rewriterule isn't ok, when i disable URL rewriting it all works fine :(

Posted: Wed Aug 31, 2005 4:26 pm
by Guest
Ok can't edit as a guest, sorry for that. :P

But i have it working now with mod_rewrite on, maybe not the cleanest fix available but it seems to work ok so far

Code: Select all

#RewriteRule ^(plugins|plugin)/(.*) index.php?url=$1/$2 [L,QSA]
RewriteRule ^plugins/(.*)       - [L]